مصرف خوراکی زعفران باعث کاهش معنی‌دار تعداد گلبول‌های قرمز

در آزمون ساب مزمن مدت مطالعه 90-30 روز می باشد. این نوع مطالعه بر روی سگ ها، موش ها و موش ها انجام شد.

در پایان آزمایش، آنالیز بیوشیمیایی و هماتولوژیک انجام می شود و عوامل دیگری مانند وزن اندام های اصلی، مصرف غذا، عملکرد تنفسی و قلبی عروقی مورد ارزیابی قرار می گیرند (20).

اخیراً اثر زیر مزمن زعفران نگین سحرخیز بر موش BALB/c پس از پنج هفته مواجهه گزارش شده است.

نتایج نشان داد که مصرف خوراکی زعفران (4000 و 5000 میلی‌گرم بر کیلوگرم) باعث کاهش معنی‌دار تعداد گلبول‌های قرمز و گلبول‌های قرمز و همچنین سطح هموگلوبین شد.

افزایش سطح BUN و کراتینین، که نشان دهنده اختلال عملکرد کلیه است.

در حیوانات مشاهده شد. این نتیجه با بررسی هیستوپاتولوژیک تایید شد. علاوه بر این، فعالیت آنزیم های کبدی از جمله ALT و AST افزایش یافت .

با این حال، باید توجه داشت که دوزهای تجویز شده بالا هستند. عصاره  زعفران مشهد در دوزهای پایین‌تر در مدل‌های مختلف اثرات محافظتی از خود نشان داد.

به عنوان مثال، تجویز عصاره آبی زعفران (25، 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم در روز).

محافظت در برابر نفرولیتیازیس کلسیم اگزالات (CaOx) ناشی از اتیلن گلیکول در موش صحرایی.

علاوه بر این، عصاره آبی کلاله زعفران سحرخیز (20 و 80 میلی گرم بر کیلوگرم، IP) به طور قابل توجهی آسیب DNA ناشی از متیل متان سولفونات را در اندام های موش کاهش داد (28).

متاسفانه سمیت ساب مزمن اجزای تشکیل دهنده زعفران سرگل نگین قائنات ارزیابی نشده است. لذا پیشنهاد می‌شود اثرات سمی ترکیبات مهم زعفران به‌ویژه کروسین و سافرانال در مدل‌های زیر مزمن بررسی شود.

  • منابع:
    1. Toxicology effects of saffron and its constituents: a review.
  • تبلیغات:
  1. تعیین روابط بین اجزای محرک در لیمو
  2. شرکت بورسی افزایش سرمایه در سال 99
  3. حمله ملخ ها به درختان خرما، اقتصاد جنوب را مختل کرد
  4. تاثیرات منفی پیراهن ورزشی برای سلامتی!

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.